Talent Innovation Group bestaat uit ervaren ondernemers en bedrijfsmensen die gespecialiseerd zijn op het gebied van innovatie en vernieuwing. Op deze blog geven wij u een kijkje achter de schermen, zodat u kunt zien waar TIG momenteel mee bezig is. De komende weken zullen wij aan de hand van opdrachtgever Hogeschool Utrecht, een innovatieplan schrijven. Hoe wij tot dit plan komen zal allemaal op het blog te lezen zijn. Verder bezoeken wij wekelijks een masterclass waarover wij meerdere reviews zullen schrijven en gaan we proberen om via deze blog discussies op te zetten over innovatie. Wij hopen natuurlijk ook dat u zult reageren op ons werk.

Wij wensen jullie veel plezier op deze blog!

dinsdag 26 april 2011

Wat motiveert ons?

In dit filmpje wordt een theorie uitgelegd over hoe er in het bedrijfsleven het beste kan worden omgegaan met het motiveren van de werknemers. Natuurlijk is deze theorie, waarin werknemers de totale vrijheid krijgen in hun werk, niet helemaal haalbaar. Je denkt natuurlijk; "Wat heeft dit met innovatie te maken?".

Innovatie betreft niet alleen het bedenken van nieuwe producten, maar ook over nieuwe manieren van werken en het uitvoeren van verschillende taken in een bedrijf.

"Wat is er dan zo bijzonder aan deze theorie?"
In deze theorie wordt er gekeken naar de functie van het belonen van de beter presterende werknemers. Wanneer je goed presteert krijg je veel, degene die slecht presteren krijgen weinig. Bij productietaken zoals het snijden van komkommers werkt dit heel goed. Werknemers krijgen meer betaald naarmate ze harder werken. Best logisch toch. Maar uit onderzoeken bleek dat wanneer er lastigere werkzaamheden moesten worden verricht, in het bedrijfsleven dus het topmanagement, dat bij een hogere beloning de resultaten slechter werden.

Dit is maar één van de vele theorieëen, maar om als bedrijf constant bezig te zijn met het innoveren van de onderneming, zijn dit soort onderzoeken uitermate interessant om het eens toe te passen op het eigen personeel.

Het filmpje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten