Talent Innovation Group bestaat uit ervaren ondernemers en bedrijfsmensen die gespecialiseerd zijn op het gebied van innovatie en vernieuwing. Op deze blog geven wij u een kijkje achter de schermen, zodat u kunt zien waar TIG momenteel mee bezig is. De komende weken zullen wij aan de hand van opdrachtgever Hogeschool Utrecht, een innovatieplan schrijven. Hoe wij tot dit plan komen zal allemaal op het blog te lezen zijn. Verder bezoeken wij wekelijks een masterclass waarover wij meerdere reviews zullen schrijven en gaan we proberen om via deze blog discussies op te zetten over innovatie. Wij hopen natuurlijk ook dat u zult reageren op ons werk.

Wij wensen jullie veel plezier op deze blog!

donderdag 19 mei 2011

dit artikel gaat over dat er veel onrust is in de app wereld zo wil lodsys IOS-ontwikkelaars gewaarschuwdt dat zij licentie's moet gaan aanvragen op hun patenten van hun bedrijf. namelijk blijkt dat IOS een app gemaakt hadden die ergens iets weg had van de app's van lodsys vandaar dat zij hen al per direct voor de rechter dagen tenzij binnen 21 dagen een licentie aanmaken. opvallen is dat zij IOS aaklagen en niet apple , die in eerste instantie IOS toegestaan heeft deze app te platsen.

link:
https://docs.google.com/document/d/1JoJ_hPgqHWA3QxLiBpv5z_pWRUU4-s-OU7IjKps-HoE/edit?hl=en_GB#

Onderzoek gebruik social media horeca

ik persoonlijk als zijnde een horeca werknemer vind dit een zeer boeiend artikel omdat opvallend is dat 38% van alle horeca ondernemingen helemaal niks doen met sociale media. Iets wat  onverstandig is van de ondernemingen omdat ze zo een grote marketing bron mislopen.  Maar dat 38% van de horeca ondernemingen er geen gebruik van maken geeft ook aan dat 62% dit wel doet en wanneer je ziet dat daarvan 45% veel waarde hecht aan de sociale media is het wel opvallen dat dit een zeer spontaan ontstaande Trent is i.v.m. dat de sociale media nog niet zo heel lang bestaat en er al wel veel gebruik van wordt gemaakt. 

Langstudeerboete wel of niet juridisch haalbaar?

Het is de schrik voor elke langstudeerder, de langstudeerboete die staatssecretaris Halbe Zijlstra wil doorvoeren. Deze boete kost elke langstudeerder €3.000 extra. Maar is dit eigenlijk wel juridisch haalbaar? De staatssecretaris denkt nog steeds van wel, maar volgens het advocatenkantoor Stibbe is het wetsvoorstel onder meer gebrekkig gemotiveerd. Ook zou de maatregel inbreuk doen op het beginsel van rechtszekerheid en de toegankelijkheid van onderwijs. Tevens zou de voorgenomen boete een vorm van discriminatie zijn.

Wanneer zal er duidelijkheid ontstaan?
Bron/link: Metro artikel + Stibbe advies rapport

Hoe doe ik social media in 2011?

Trendwatchers zijn niet alleen bezig met het beoordelen van de trendgevoeligheid van bijvoorbeeld kleren. Lieke Lamb is bijvoorbeeld expert in het inschatten van toekomstig social media gedrag van ons. zij dat samen met haar man al meer dan 14 jaar onderzoek naar ons gedrag in virtual communities. volgens haar is dit de top van nieuwe trends:

1. Delen
2. Mobiel
3. Wie ben ik waar
4. Branche media
5. The crowd

Wil jij weten waarom dit de nieuwe trends worden en hoe jij hieraan kan meedoen? Klik dan op deze link:
trends in social media ano 2011

Kijk altijd naar de juridische eisen

Als je een website maakt en deze online zet, komen hierbij meteen een aantal juridische eisen bij kijken waaraan de website moet voldoen.

De website van Hogeschool Utrecht bijvoorbeeld, moet ook aan deze eisen voldoen.

Voor de bezoeker van de website moet het duidelijk zijn dat je je op de website van Hogeschool Utrecht bevindt. Ook moet het logo ergens staan.

Zodra er reclame wordt gemaakt op de website zal iedere bezoeker in één oogopslag moeten kunnen zien dat het om reclame gaat en niet om iets anders.

Als bezoekers van de website ergens de mogelijkheid hebben op te reageren op een tekst, is Hogeschool Utrecht verantwoordelijk voor deze reacties. Het auteursrecht speelt hierbij een enorm grote en belangrijke rol.

In het geval dat Hogeschool Utrecht studiemateriaal aanbiedt op de website, is zij verplicht aan de bezoeker duidelijk te maken welke regels hiervoor gelden in verband met transacties, leveringen en garanties.

Als daarnaast een bezoeker een account kan aanmaken waarbij persoonlijke gegevens worden ingevoerd, is Hogeschool Utrecht genoodzaakt te laten weten wat er met deze gegevens gebeurt.

Het volledige artikel kunt U hier lezen: Juridische eisen aan website

woensdag 18 mei 2011

Juridische beperkingen op het web

Tegenwoordig is zo ongeveer alles mogelijk met internet. Het is dus geen wonder dat veel bedrijven op zoek zijn naar hun mogelijkheden op het internet. Hogeschool Utrecht heeft, zoals bijna alle hogere scholen, een eigen website en veel internettoepassingen waar studenten, toekomstige studenten en het personeel van de HU gebruik van kunnen maken. Daarbij hebben het personeel en de studenten aan de HU ook een eigen account met email adres. Om te kunnen garanderen dat er niks mis gaat op het internet moet de HU zich houden aan een aantal juridische eisen. Deze eisen staan beschreven in dit artikel. Wanneer de HU, en ieder ander bedrijf of school, zich aan deze voorwaarden houdt kunnen de ontwikkelingen op het internet zich veilig voortzetten.

dinsdag 17 mei 2011

Toekomst scenario's

Deze week hebben we nagedacht over de mogelijke toekomstscenario's die voor de Hogeschool Utrecht van invloed kunnen zijn op hun business model.

De link:Toekomst scenario's

Trends en Ontwikkelingen

Om een goed idee te krijgen over het toekomstbeeld, is het erg handig om bepaalde trends te volgen. Want deze trends zullen het toekomstbeeld mogelijk veranderen. Dit kan betekenen dat de HU mogelijk haar businessmodel zou moeten veranderen. We hebben in het onderstaande document een aantal trends onderzocht.

de link: Trends en Ontwikkelingen