Talent Innovation Group bestaat uit ervaren ondernemers en bedrijfsmensen die gespecialiseerd zijn op het gebied van innovatie en vernieuwing. Op deze blog geven wij u een kijkje achter de schermen, zodat u kunt zien waar TIG momenteel mee bezig is. De komende weken zullen wij aan de hand van opdrachtgever Hogeschool Utrecht, een innovatieplan schrijven. Hoe wij tot dit plan komen zal allemaal op het blog te lezen zijn. Verder bezoeken wij wekelijks een masterclass waarover wij meerdere reviews zullen schrijven en gaan we proberen om via deze blog discussies op te zetten over innovatie. Wij hopen natuurlijk ook dat u zult reageren op ons werk.

Wij wensen jullie veel plezier op deze blog!

vrijdag 27 mei 2011

Pin-automaten zoeken?

Het zou toch handig zijn, wanneer je door een onbekende stad loopt en je hebt perse cash geld nodig, omdat je de kroeg in wilt. Wat is nou handiger dan via je mobiel het dichtstbijzijnde pin apparaat te kunnen vinden. Een nieuwe app die alleen ING momenteel nog aanbiedt. Misschien een reden om toch over te stappen van bank. Het is in ieder geval een mooie concrete innovatie.

Het artikel: De ING Wegwijzer

Masterclass Accounting

Deze week zijn we met een aantal accountancy naar een masterclass geweest, georganiseerd door de Rabobank. Hierin waren twee accountant managers bezig om op een ludieke manier hun kennis aan ons over te brengen.

Onze reactie's: Masterclass Accounting

Masterclass: Juridische blik

Vorige week zijn we met onze juridische afdeling naar een masterclass over recht in het bedrijfsleven geweest. Wilt u weten wat wij ervan vonden.

Klik dan op de link: Masterclass: Juridische blik

dinsdag 24 mei 2011

Filmpje top 20 trends

Dit filmpje geeft een top 20 neer van de trends van 2011. De top 20 is samengesteld door consumenten en trendhunters heeft ze bij elkaar in een filmpje geplaatst. Het filmpje geeft erg goed weer wat de trends zijn die consumenten voorspellen voor 2011. Ik vind dat dit daarom ook een erg goed filmpje is, omdat het de trends duidelijk maakt en omdat het door een breed publiek gekozen is. Ik verwacht ook dat de meeste trends wel kloppen voor zover 2011 al begonnen is.
Dit is de link: filmpje trends


deze toelichting  gaat over TNO dit is een product dat bestellingen van klanten via een blog automatisch doorgeeft aan accounts zodat zij snel de vraag kunnen beantwoorden en of eventueel kunnen reageren en helpen de klant snel te vrede te stellen. Het is in eerste instantie ontwikkeld voor de zorg sector maar is ook zeer bruikbaar in andere sectoren.  Het werkt via telecommunicatie en is zeer klantvriendelijk. Wat ook zeer handig is aan het product is dat je MKB-subsidies kunt ontvangen via de overheid omdat het product dermate klantvriendelijk is. Waardoor het ook weer aantrekkelijk is voor het bedrijf oom hier gebruik van te maken.  Iedereen is instaat gebruik te maken van TNO wanneer je een innoverende onderneming bent en voldoet aan de eisen.

Innovaties in de autobranche

De introductie van de elektrische auto's was afgelopen jaar al een zeer grote innovatie. Hierdoor wordt auto rijden veel milieuvriendelijker, wat ook terug komt bij bedrijven. Als zij bijvoorbeeld elektrische auto's aanschaffen dat valt dat namelijk onder maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In dit artikel staat dat de elektrische auto's tegenwoordig zelfs zonder snoer te laden zijn. Deze ontwikkeling valt onder productontwikkeling.

Ook voor Hogeschool Utrecht is innovatie belangrijk. Hierbij is het aan te raden om rekening te houden met zaken als maatschappelijk verantwoord ondernemen, een businessplan, de financiering en de rechten.

Juridische kant van een website

Wanneer een onderneming zich wil gaan vestigen op het internet komen er niet even wat meer dingen bij kijken dan wanneer iemand een blog begint. Hoe zit het bijvoorbeeld met de algemene voorwaarden en het privacybeleid. TIG heeft onderzocht hoe dat allemaal is geregeld bij een aantal bekende website's zoals; Twitter, Facebook en Wehkamp. Wat zijn juridisch gezien de overeenkomsten en verschillen van deze website's. Tot slot hebben we voor de Hogeschool Utrecht een plan opgesteld om hun voorwaarden en privacybeleid te verbeteren.

Link: Juridische constricties

maandag 23 mei 2011

Concrete innovaties bij de Albert Heijn

De komende weken gaan we bij TIG flink nadenken over een innovatief idee voor de Hogeschool Utrecht. Om wat inspiratie op te doen ben ik eens gaan rondkijken bij allerlei andere bedrijven. Ik ben benieuwd met welke concrete innovaties bedrijven de laatste tijd zijn gekomen. Deze maand is supermarktketen Albert Heijn met een leuke innovatie op de proppen gekomen. Namelijk de Appie! Door te klikken op deze link kunt u de bijbehorende reclame zien. De Appie is een applicatie op je telefoon waarmee je boodschappenlijstjes kunt samenstellen. Ook kent de Appie zo´n 10.000 recepten en weet hij de weg in iedere Albert Heijn winkel. Ik ben benieuwd of deze App aan gaat slaan bij het grote publiek.
En natuurlijk gaan we voor Hogeschool Utrecht komen met net zo´n innovatief idee als de Appie!