Talent Innovation Group bestaat uit ervaren ondernemers en bedrijfsmensen die gespecialiseerd zijn op het gebied van innovatie en vernieuwing. Op deze blog geven wij u een kijkje achter de schermen, zodat u kunt zien waar TIG momenteel mee bezig is. De komende weken zullen wij aan de hand van opdrachtgever Hogeschool Utrecht, een innovatieplan schrijven. Hoe wij tot dit plan komen zal allemaal op het blog te lezen zijn. Verder bezoeken wij wekelijks een masterclass waarover wij meerdere reviews zullen schrijven en gaan we proberen om via deze blog discussies op te zetten over innovatie. Wij hopen natuurlijk ook dat u zult reageren op ons werk.

Wij wensen jullie veel plezier op deze blog!

woensdag 20 april 2011

Innovatie bij Youtube: 'alle video's worden omgezet naar WebM formaat'

YouTube is een groeiend bedrijf en het is voor hun ook erg belangrijk om te blijven innoveren. Innovatie zorgt voor verbetering en zoals u in dit artikel kunt lezen is Youtube hier ook naar op zoek. “Ondanks de complexe markt van videoformaten wil Youtube de gebruikers de beste ervaring leveren ongeacht op welk apparaat of via welke browser de website bezocht wordt” volgens James Zern topman bij YouTube.
In dit artikel ziet u dus dat YouTube een door google ontwikkeld video format gebruikt, zodat de video's overal beter bekeken kunnen worden. Uit de resultaten die uit het artikel blijken kunt u ook concluderen dat de innovatie zeker invloed heeft gehad.

Hieronder ziet u de link:
alle videos youtube in webm formaat

Innovatief idee: 'Quattrogiga'

'Pinetti heeft een nieuw aantekenboekje op de markt gezet. De Quattrogiga is een aantekenboekje met in zijn sluiting een usb-stick'. Ik vind dit idee innovatief, maar tegelijkertijd ook een beetje ouderwets. Het is namelijk gewoon een aantekenboekje waarin je met pen en papier aantekeningen kan maken. Maar omdat er aan het boekje een usb-stick bevestigd zit, is het gemakkelijk je aantekeningen snel uit te werken op de computer en op te slaan op je usb-stick. Aangezien we op deze blog onze ideƫen voor Hogeschool Utrecht willen presenteren vind ik het idee van de Quattrogiga heel toepasselijk. Studenten maken namelijk vaak aantekeningen die ze later uitwerken op de pc.

Hieronder staat de link naar het artikel op nu.nl:
aantekenboekje heeft usb-stick in sluiting